CONTACT

Cine e la ușă?

ioSalut, eu sunt Lavinia Bălulescu. Sunt scriitoare și jurnalistă. Am debutat în 2004, cu volumul de poezii „Mov“, la Editura Prier (pentru care am câștigat, în 2005, Premiul de debut al Uniunii Scriitorilor, filiala Timișoara), iar în 2007 am publicat volumul de poezii „Lavinucea“ (Editura Cartea Românească), în urma câștigării concursului de manuscrise al Uniunii Scriitorilor din România. În 2013 am publicat primul volum de proză, „La mine-n cap“ (Editura Cartea Românească). A doua ediție a volumului „Lavinucea“ a apărut în 2017, la Editura Casa de Pariuri Literare. În 2018 am publicat volumul de poeme „Zmeii sunt de treabă“ (scrisă împreună cu tatăl meu, Constantin Bălulescu, Editura Paralela 45) și volumul de publicistică „Terasa fericirii“ (Editura Polirom). Doi ani mai târziu, în 2020, am publicat „Steinhardt. Bughi mambo rag“ (Editura Polirom, colecția „Biografii romanțate“).

Sunt prezentă de asemenea în mai multe volume colective, precum: „Mai am un singur Doors“ (Editura Bluementhal, 2011), „Primul meu porno“ (Editura ART, 2011), „Moș Crăciun & Co“ (Editura ART, 2012), „Scriitori la poliție“ (Polirom, Iași, 2016), „#Rezist Poezia!“ (Paralela 45, 2017), „Tu, înainte de toate“ (2018, Editura Paralela 45).

Două proze scurte scrise de mine au fost transformate în scurtmetraje. Este vorba despre filmele „Substantiv comun, genul feminin“ și „Noapte, iulie, joi“, ambele în regia lui Marius M. Bogdan.

M-am născut în Drobeta-Turnu Severin, am făcut facultatea în Timișoara (Jurnalism-Engleză, Universitatea de Vest), iar din anul 2012 m-am mutat la București. Am lucrat la ziarul „Adevărul“ în intervalul 2008-2019 (atât în Timișoara, cât și în București), iar în ultimii ani am fost editor coordonator (Secția Corespondenți). Din anul 2019 mi-am dat demisia și m-am mutat din București în Cluj-Napoca. Tot de atunci lucrez în comunicare, creare de conținut, dar activez în continuare și în jurnalism (cultural).

Dacă sunteți în căutarea unor sugestii de cărți, filme, drumuri, muzici sau oameni, ați nimerit unde trebuie. Enjoy the show!

Cum puteți prelua texte sau imagini de pe „Ferma de gânduri“

Site-ul „Ferma de gânduri“ şi conţinutul lui sunt protejate de „Legea drepturilor de autor“. Orice formă de copiere, stocare, modificare şi/sau transmitere a conţinutului este interzisă fără acordul prealabil al proprietarului site-ului. Preluarea de informaţii (texte sau fotografii) de către alte site-uri, fără anunțarea proprietarului site-ului „Ferma de gânduri“, poate fi făcută numai în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și postarea unui link activ către respectivul articol de pe „Ferma de gânduri“. Preluarea a mai mult decât cele prevăzute anterior, fără a anunța și fără a cita, va duce la acționarea în justiție.

CONTACT: Facebook/Fermadeganduri

lavbalulescu@gmail.com 

2 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.