ȘTIU CE-AI MÂNCAT ASEARĂ

Rețetă: fursecuri cu ciocolată. Chiar dacă nu au zahăr adăugat, după ce le mâncați tot trebuie să faceți sport 😋

Salut! Am făcut săptămâna trecută niște fursecuri cu ciocolată foarte ușor de realizat și super-bune. Dacă aveți chef să le faceți și voi, vă las mai jos rețeta. Eu nu am folosit zahăr (de fapt, ciocolata pe care am pus-o avea zahăr, dar nu am adăugat zahăr în plus. Deși în rețetele din care m-am inspirat scrie că trebuie să pui și zahăr. Voi faceți cum vreți).

Din cantitățile astea eu am făcut fix 14 fursecuri, care au dispărut imediat, așa că dacă vreți să faceți mai multe dublați cantitățile.

INGREDIENTE:

🍪 200 grame de făină
🍪 100 grame de unt
🍪 Un ou
🍪 40 grame miez de nucă (puteți pune și mai multe nuci. Sunt delicioase)
🍪 150 de grame de ciocolată (de menaj sau de care-o fi)
🍪 Un praf de sare
🍪 Un praf de bicarbonat de sodiu
🍪 Vanilie (esență sau ce aveți. Sigur, ideal ar fi să aveți “the real deal”)
🍪 Fără zahăr (dar rețeta inițială conținea 150 grame zahăr).

SĂ-I DĂM DRUMU’!

Untul trebuie scos mai devreme din frigider, apoi, când ajunge la temperatura camerei, trebuie frecat cu zahărul. Eu, pentru că n-am folosit zahări, am frecat untul … cu el însuși! 🙂 Serios, cu o lingură de lemn.

Apoi am adăugat oul (dacă dublați cantitățile, nu uitați să adăugați ouăle pe rând), am mestecat ca să-l incorporez cât s-a putut, apoi am pus esența de vanilie și am adăugat și puțin Limoncello de casă, pentru gust (am eu o obsesie cu Limoncello. Nu trebuie să puneți și voi. Vanilia ar trebui să ajungă).

Am continuat să amestec cu lingura de lemn, am pus apoi făina (în care amestecasem inițial sarea și bicarbonatul). De la un anumit punct încolo, nu am mai făcut față cu lingura, așa că am frământat cu mâna.

Ce făcusem între timp? Păi între timp adunasem toată ciocolata pe care o mai aveam prin casă. Ideal ar fi o ciocolată de menaj sau chiar o ciocolată dietetică, dar eu n-am avut așa ceva. Efectiv am făcut cu ce am găsit. Și oricum nu am avut toată cantitatea din rețetă, deci merge și cu mai puțin.

Am tăiat în cubulețe ce am avut și am pus toate bucățile de ciocolată într-o pungă în congelator, chiar dacă au stat acolo doar 10 minute. Apoi, tot între timp, luasem nucile, le mărunțisem, le prăjisem puțin la tigaie (foarte puțin, că se ard repede) și le lăsasem să se răcească.

Acestea fiind spuse, când am terminat cu frământarea aluatului, am început să adaug nucile (reci) și bucățile de ciocolată din congelator. Am frământat un pic amestecul, ca să fac loc pentru nuci și ciocolată, dar nu foarte mult, ca să nu topesc ciocolata. Vedeți mai jos ce a rezultat.

Am început să fac mici bile de aluat. Cum ziceam, mi-au ieșit 14 bile de forma unor perișoare. Cred că fiecare poate să le facă în ce formă are chef.

Așa arătau fursecurile pregătite să intre la cuptor. Hârtia de copt o mototolisem ca să o fac să mă asculte. Uneori ajută treaba asta. 🙂

Am dat drumul cuptorului și l-am încălzit la 180 de grade. Am pus fursecurile pe tavă (pe o foaie de copt, desigur) și le-am lăsat spațiu între ele, pentru că citisem că vor crește mult în volum. Dar nu mi-au crescut prea tare, probabil pentru că n-am pus deloc zahăr. Le-am lăsat la cuptor 18 minute, la 180 de grade, pe spațiul din mijlocul cuptorului (un cuptor simplu, pe gaz, cu încălzire doar de jos). Dacă aveți un cuptor care arde prea tare, lăsați-le doar 15 minute.

Am scos fursecurile, le-am pus pe un grătar și musai le-am lăsat să se răcească. După vreo 30 de minute a început operațiunea halirea. Gata, asta a fost tot. Sper să vă placă!

Fursecurile, la răcit. Teoretic, au fost 14. Practic, unul n-a mai rezistat până la momentul fotografiei.

Evident, n-am inventat eu rețeta. Doar am adaptat-o cu ce aveam pe acasă. Sunt recunoscătoare pentru că am avut linkurile astea din care să mă inspir & să învăț:

Sunt sigură că, dacă e ceva neclar din ce am scris eu, vă veți lămuri din linkurile de mai sus. Cum vă ziceam și din titlu, deși nu au zahăr adăugat, au un conținut caloric hu-ha, așa că dacă vreți să fie bine adăugați și vreo 30 de minute de mișcare în ziua în care faceți fursecurile! 🙂 Poftă mare și pace cartierului!

Rețetă: cum m-am distanțat social în bucătărie pentru a face plăcintă cu mere și foi cu unt

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.