NOUTĂȚI

Trei filme de trecut săptămâna: diverse sfârșituri de lume

cinema foto pexels

Vine weekendul și poate aveți chef de niște filme de văzut la cinema. OK, glumesc, pentru cei mai mulți oameni din lume weekendul nu vine luni, dar sunt unii (așa, ca mine) care sunt liberi miercuri sau joi și lucrează sâmbătă și duminică, nu?

Dar gata cu vorba proastă, să revin la subiect. Am văzut recent la cinema două filme care mi-au plăcut, foarte diferite și foarte mișto în felul lor. M-am gândit că or mai fi și alți oameni care vânează așa ceva prin programele stufoase ale cinematografelor, așa că zic să povestesc și eu puțin despre ele.

Primul e „A Quiet Place“ (în română l-au adaptat „Fără zgomot“), un horror-SF în regia lui John Krasinski (cea mai simplă referință legată de acest nume – e tipul fain din „The Office“, pentru cine are idee ce aberez aici). Krasinski și joacă în film, alături de Emily Blunt (by the way, Krasinski e soțul lui Emily Blunt și în viața reală, nu doar în film). Fără să stric prea mult povestea, vă zic doar atât: filmul spune povestea unei familii ai cărei membri sunt forțați să trăiască în tăcere deplină, într-un soi de post-apocalipsă în care planeta e plină de creaturi periculoase, dar oarbe. Pe mine m-a prins filmul, deși totuși până la vârsta asta credeam că am văzut destule filme horror despre universuri post-apocaliptice. Repet, recomand vizionarea filmului la cinema, pentru un efect garantat.

Al doilea film pe care vi-l propun e „In the Fade“ (titlul original e „Aus dem Nichts“, iar adaptarea în română – „În întuneric“), în regia faimosului regizor Fatih Akin. În rolul principal joacă Diane Kruger. Filmul a luat Globul de Aur în 2018 pentru cel mai bun film străin, iar Diane Kruger a primit la Cannes, în 2017, premiul pentru cea mai bună actriță. Kruger joacă rolul unei mame care își pierde soțul și fiul într-un atentat cu bombă. Pelicula spune povestea dramei, amplificată de o justiție care nu își face treaba. Nici despre filmul acesta nu vreau să vă povestesc mai multe, mai bine vă las să descoperiți singuri restul detaliilor. Adevărul e că, dacă nu ești atent, te rupe puțin.

Dacă tot vorbim de filme cu subiecte post-apocaliptice, poate n-ar strica să dați un ochi și pe „The Rain“, un serial pe care Netflix îl difuzează de câteva zile. E o poveste despre cum se descurcă un grup de tineri pe o planetă răvășită de un fenomen ciudat: ploaia ucigașă. Ce vă pot spune sigur despre serialul ăsta e că merge de un binging.

Păi have fun și pace cartierului!

***Sursă foto: Pexels.com

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.